Unge skal hjælpes i arbejde

dato

Brønderslev Kommune har besluttet at deltage i projektet 'Erhvervskandidaterne', et initiativ der sigter mod at hjælpe unge ind på arbejdsmarkedet eller i uddannelse.

Projektet, der koster kommunen 30.000 kr., ses som en investering, der kan give store afkast for både de unge og virksomhederne.

Det unikke ved projektet er, at mentorerne er medarbejdere fra lokale virksomheder, der frivilligt bruger 1½ time om ugen på at vejlede de unge.

Mentorerne uddannes af organisationen Talentspejderne, og kommunen stiller en koordinator til rådighed for at bistå med hjælp, hvis det er nødvendigt.

Målgruppen for projektet er unge med faglige, sociale og/eller helbredsmæssige udfordringer, men ikke i et omfang, der kræver socialfaglige eller psykologfaglige kompetencer af mentoren.

Projektet lanceres ved et arrangement hos PM Energi i Brønderslev den 31. oktober. Programmet inkluderer taler fra blandt andre borgmester Mikael Klitgaard og erhvervschef Marianne Gade, samt en præsentation af, hvad det vil sige at være talentspejder.


https://www.bronderslev.dk//om-kommunen/nyheder-og-postlister/nyheder/unge-skal-hjaelpes-i-arbejde
Kilde: Brønderslev Kommune