Nordjyllands Politi: Seneste nyt fra Hjallerup - fredag den 9. april

Profilbillede
dato

Hjallerup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Kontrol i Aarhus, Herning, Skjern og Tarm: Ikke alle vognmænd efterlever nye regler


Politiets Tungvognscenter Nord foretog den 5.-8. april en målrettet kontrol af vare- og lastbiler i Aarhus, Herning, Skjern og Tarm på baggrund af nye cabotageregler. Kontrollen viste, at ikke alle vognmænd efterlever de nye regler.
Læs mere på politi.dk

 

Efterlyst 27-årig mand anholdt


Den eftersøgte mand Cenk Firat Kirat blev i går aftes, d. 8. april 2021, ved 22-tiden anholdt af Nordjyllands Politi efter en kort eftersættelse på motorvejen.
Læs mere på politi.dk

 

483 sigtet for at føre bil i påvirket tilstand


I perioden fra fredag den 26. marts til den mandag den 5. april gennemførte politiet hastigheds og spirituskontroller i påsketrafikken. Ud over hastighed og spirituspåvirkning var der også kontrol af, om førerne var påvirkede af narkotika eller medicin.
Læs mere på politi.dk

 

Hjallerup – stærkt påvirket spiritusbilist kunne ikke stå på egne ben


Under kørende patrulje torsdag den 8. april om aftenen lagde to betjentene mærke til en bekymringsvækkende bilist på Østermarksvej i Hjallerup.

Det forreste, venstre hjørne af bilen var nemlig revet af samtidig med, at det forreste, venstre fordæk manglede således, at bilen kørte på fælgen. Bilens udstyr var kort sagt i en uacceptabel tilstand.

Betjentene signalerede derfor til bilisten, at vedkommende skulle holde ind til siden. Føreren af bilen fortsatte dog med at køre med en lav hastighed mellem ca. 20-30 km/t. Politiet kørte derfor op på siden af bilen, så de kunne få øjenkontakt med føreren. Det var nu tydeligt, at bilisten så meget påvirket ud – formodentlig af spiritus og/eller bevidsthedspåvirkende stoffer. Efter ca. 100 meter lagde føreren formodentlig mærke til politiet, hvorefter han standsede sit køretøj.

Politiet henvendte sig derefter til bilisten, som viste sig at være en 58-årig mand. Føreren viste sig ikke at være i stand til at stå på sine ben. Han kunne ligeledes ikke fuldføre en sætning uden at mumle. Det vidnede yderligere om, at føreren var stærkt påvirket.

En alkometer- og en narkometertest blev derefter udført for at kvalificere betjentenes mistanke. Det viste sig, at føreren tilsyneladende havde en promille på 2,13. Endnu alkometertest blev senere udført – og denne viste 2,84 promille. Begge resultater var betydeligt højere end den lovlige grænse på 0,5 promille. Derudover kunne betjentene se, at manden i forvejen var blevet frakendt førerretten ubetinget.

Politiet sigtede og anholdt derfor bilisten for spirituskørsel samt kørsel uden førerret. En blodprøve blev efterfølgende udtaget på skadestuen som bevismateriale i sagen.

 

Alle spiritus- og narkobilister tilbydes hjælp

Når Nordjyllands Politi sigter en person for overtrædelse af færdselslovens §§ 53-54, vil vedkommende blive tilbudt en uforpligtende samtale med en rusmiddelrådgiver.
Læs mere på politi.dk

 

Pandrup – bilist fik klip i kørekortet


Torsdag den 8. april om formiddagen kom en varebil kørende ad Kvorupvej i Pandrup, da en færdselskontrol i området målte køretøjet til at køre mindst 79 km/t på strækning. Og da strækningens maksimalt tilladte hastighed var på 60 km/t, var der tale om en overskridelse, som medførte, at føreren af varebilen fik et klip i kortet og en bøde. Adspurgt erkendte den sigtede forseelsen.

 

Havbro – værktøj stjålet ved indbrud i lade


Diverse former for el- og håndværktøj – dét var blandt de stjålne genstande, da et indbrud fandt sted på Løgstørvej i Havbro mellem onsdag den 7. april kl. 18:00 og torsdag den 8. april kl. 08:55. En ukendt gerningsmand fik adgang til en lade på adressen, hvorefter man bevægede sig rundt indenfor. Indbrudstyven forlod gerningsstedet på ukendt vis.

 

Har du set mistænkelig færden på Løgstørvej i Havbro? Kontakt politiet på tlf. 114.

 

Forebyg indbrud i dit nabolag med Nabohjælps app

Nabohjælp er en effektiv og nem måde at forebygge indbrud i dit nabolag – som samtidig styrker det gode fællesskab blandt dig og dine naboer.
Læs mere på www.nabohjaelp.dk/app eller hent Nabohjælps gratis app her:
Download i App Store
Download i Google Play

 

Skagen – indbrud i sommerhus


Et indbrud fandt sted på Viking Banke i Skagen mellem torsdag den 1. april kl. 18:00 og torsdag den 8. april kl. 08:30. En ukendt gerningsmand skaffede sig adgang til huset på adressen ved at klatre op ad en stige og ind ad en altan. Indbrudstyven bevægede sig derefter gennem samtlige rum i huset.  Der er på nuværende tidspunkt ikke overblik over de stjålne genstande i forbindelse med indbrudet.

 

Har du set mistænkelig færden på Viking Banke i Skagen? Kontakt politiet på tlf. 114.

 


Følg Nordjyllands Politi på:

Twitter @NjylPoliti
Facebook @NjylPoliti
Instagram @Politi

Abonnér på nyt fra politiet
Modtag lokale og landsdækkende nyheder, døgnrapporter, efterlysninger, fremlysninger og arrangementer på mail. Du kan til hver en tid afmelde dig igen eller ændre dit abonnement.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordjyllands Politi.
Kilde: Nordjyllands Politi